Loading content...

The owners wished to make necessary repairs to allow for three season use, while keeping the original charm of the cottage; like this cook stove with a full scuttle of coal beside it.

A new laundry with built in cabinetry was created; carrying over the rich wood tones and pale summer greens used throughout the cottage.

Walking into the client’s newly acquired cottage was like a flashback in time. Open stud walls with cracks between ceiling boards was a look they loved and wanted to retain for their grandchildren’s own childhood memories.

An all season master suite was strategically connected to the original cottage by an enclosed glass porch; blending in as if it had always been there. This added an extra bonus of water views from the front through the back and a tranquil place to relax and enjoy the day.

Renovations included a new foundation, windows, wiring, plumbing, structural steel to strengthen its old bones, and insulation blown in from the exterior. New wood shingle siding and roofing completed the work. Finally, a garage was built to buffer the property; complete with a workshop and a guest suite upstairs.

The master bath with raised panel and pocket doors makes good use of the space. A separate clawfoot tub and subway tile shower enclosure completes the luxuriousness of the marble accented bath. Details abound in a careful balance between old and new.